Zal ik er ooit goed genoeg in zijn? | A Women’s Diary

A Womens Diary

Wat betekent succesvol zijn? Is dat een groot huis hebben? Is dat naamsbekendheid? Is dat een groot gezin? Nergens staat er een handleiding voor wat succesvol zijn inhoud en aan welk stappen plan je je zou moeten houden.

Wel word ons vaak door onze omgeving van kinds af aan al verteld dat je goed je best moet doen op school om je eigen geld te verdienen. Is dat succesvol zijn? Social Media zegt dat het gewenst is dat je er op een bepaalde manier uit moet zien en zoveel mogelijk volgers moet hebben. Is dat succesvol zijn? Betekent het dat je je voor elke talentenjacht moet opgeven voor naamsbekendheid. Is dat succesvol zijn? (want even eerlijk er zijn bepaalde mensen die ons daar toch allemaal opvallen).

Vaak genoeg hoor ik dat ik veel bereikt heb op mijn 24ste. Maar waarom voelt dat dan niet zo? Is dit omdat ik een andere visie heb op succesvol zijn? Of betekent dit dat ik te kritisch ben of andere juist snel tevreden?

Als je het mij zou vragen is ‘succesvol’ zijn tevreden met je leven zijn. Het is namelijk jou leven en dat van niemand anders! We kunnen maar van geluk spreken dat er geen handleiding voor succesvol zijn is, want als die er zou zijn zouden we allemaal hetzelfde denken over succes en dus hetzelfde willen doen en uiteindelijk allemaal hetzelfde worden.

Wat ik zo mooi vind aan de mens is dat iedereen anders is. Sommige vrouwen willen heel graag een groot gezin en een huismama zijn. De ander wil in een groot huis wonen en een echte workaholic zijn. En weer de ander weet het allemaal nog niet. “Want zeg nou zelf, we moeten te jong kiezen wat we de rest van ons leven willen zijn”.

Kortom, wat ik met dit verhaal wil zeggen: Sluit je eens af van andermans goedkeuring of afkeuring. Je kan nooit iedereen pleasen. Wees blij met wie je bent of wat je doet (en als dit niet zo is, probeer het dan te veranderen). Maar vergeet nooit te leven voor wat jou blij maakt en niet voor waar een ander jou graag zou zien!!

 

2 Comments Write a comment

allround personal blog

2 Comments

  • Brenda 10 juli 2017

    Mooi verwoord!!!

  • Martine van der Linde 10 juli 2017

    Heel mooi gezegd!

Leave a Reply