A LETTER TO MY ANGEL IN HEAVEN | A Womens Diary

A Womens Diary Overige

22-03-2007

“Uren lang liep ik door de eindeloze gangen van het ziekenhuis, vandaag moest het toch echt gaan gebeuren. Stiekem hoopte ik dat iemand mij onderweg wakker zou schudden om te vertellen dat het allemaal een nachtmerrie was en zodra ik weer terugkwam in de kamer waar jij lag, je daar gewoon vrolijk vertelde dat alles goed zou komen en we naar huis gingen”

Hey mooie engel daarboven,

Het voelt nog steeds als de dag van gister. Ik was pas 14 jaar en besefte totaal niet dat deze dag zo snel al zou komen. Een dag waartegen jij keihard vocht dat deze zou komen. Je was al een aantal jaar ziek en hebt echt keihard gevochten, maar je mocht de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte niet nog een keer winnen. Je was nog zo jong mama.. je had nog zoveel mooie momenten moeten meemaken.

Jarenlang hield ik mezelf voor de gek en zei tegen mezelf dat je op vakantie was, ik droomde hier zelf over dus je zou toch wel terugkomen, maar waar bleef je nou?

Waar ben je nou als ik bijvoorbeeld een kindje mag krijgen? Als ik elk jaar een jaartje ouder mag worden? Waar ben je om samen de kerstboom op te tuigen? Ik kan nog wel uren zo doorgaan. Het is soms zo stil zonder jou mama, en dan besef ik weer even dat een deel van mij is weggerukt.

22-03-2017

Vandaag is het precies 10 jaar geleden. Ik vraag mij op dit moment af hoe ik al die jaren zonder jou heb volgehouden. Je was namelijk niet alleen een moeder, maar ook mijn beste vriendin. Wij waren altijd zij aan zij.

Hoe zou je deze dag naar mij kijken? Wetende dat ik sinds kort mijn eerste huisje heb en zelfs een hondje (zou je hem stiekem toch wel heel leuk vinden?). Ik weet hoe erg ik er namelijk vroeger om smeekte. Maar ach, als ik nu iets te smeken had was het wel dat jij nu hier was en ik je een dikke knuffel kon geven.

Ik wil wel voor 10000 dingen sorry zeggen, namelijk dat ik dacht dat je mijn cavia vermoord had toen ik op kamp was haha.. Maar vooral sorry dat ik er niet altijd voor je was hoe ik dit achteraf had willen zijn. Ik hoop dat je weet dat ik zo eigenwijs voor ogen hield dat het goed zou komen. En ik dus totaal niet bezig wilde zijn met het idee mijn beste vriendin kwijt te raken. Sorry dat ik bepaalde dingen misschien anders had moeten doen. Sorry dat ik altijd maar dacht dat ik de wereld wel even aankon, waardoor ik uiteindelijk jaren later helemaal in elkaar stortte en vervolgens weinig nog aankon. Sorry mama.

Hoe raar dit misschien ook klinkt, er valt vandaag ook wat te vieren. Namelijk dat je 14 jaar de beste moeder voor mij was. Hoe prachtig je van binnen was straalde je ook uit naar buiten. Je hebt mij alle liefde gegeven die je in je had. Soms misschien teveel, maar ik was dan ook jouw engeltje. En nu ben jij mijn engel, mijn beschermengel. Ik weet dat je over mij waakt daar twijfel ik geen seconde aan.

Onthoud dat ik jou voor altijd in leven zal houden, want je leeft in mij voort. Op dit moment kan ik alleen nog maar kijken naar de foto’s, deze prachtige herinneringen zijn goud waard.

Mama, bedankt dat je was wie je was. Ik hou van jou!

13 Comments Write a comment

allround personal blog

13 Comments

 • Farah 22 maart 2017

  Ik denk aan je lieverd <3 love you xx

 • Najat 22 maart 2017

  Prachtig eerbetoon aan je moeder. Werd er zelf emotioneel van. Hele hele dikke knuffel.
  X Najat

 • Nicole 22 maart 2017

  Heftig… Mooi eerbetoon!

 • Natalie 22 maart 2017

  Prachtig verwoord….. ๐Ÿ˜˜

 • Eva 22 maart 2017

  Mooi geschreven Shanice! ๐Ÿ’•

 • Karin Muller 22 maart 2017

  Heel mooi geschreven Shanice!!!!

  Xxxโค

 • Josine 22 maart 2017

  Wat een prachtige brief, tranen in mijn ogen. Heel mooi verwoord, liefs Josine

 • Miranda de Jong 23 maart 2017

  โค

 • renee 23 maart 2017

  Mooi eerbetoon.

 • alexa 23 maart 2017

  wat mooi en onwijs veel sterkte!

 • Maren Lotte 23 maart 2017

  Wat een ongelofelijke prachtige brief aan je moeder en wat ben je sterk!!
  Ik zou niet weten wat ik zou moeten zonder mijn moeder en las dit dan ook
  met tranen in mijn ogen. Ik wens je onwijs veel sterkte en kracht voor de toekomst!

  Liefs x

 • Patricia 23 maart 2017

  Wauw!! Tranen in mijn ogen, brok in mijn keel… Wat heftig en mooi om te lezen. Mooi verwoord en ik weet zeker dat ze je in de gaten houdt. Dat doen moeders namelijk!

  Sterkte

 • Ciska 25 maart 2017

  Heel mooi โค๏ธ

Leave a Reply